Abavas sidrs saņem augstu apbalvojumu prestižā konkursā Japānā 0
Aizvadītajā nedēļā Japānā norisinājās lielākais valsts sidru konkurss “Japan Cider Awards”, kurā “Abavas vīna darītavas” radītais dzirkstvīns “Ābols apiņos” ieguva augstāko apbalvojumu.
Kā informē uzņēmumā, dzēriens trīs zvaigžņu kategorijā novērtēts ar divām zvaigznēm par garšu Medium sidru kategorijā un trim zvaigznēm par etiķetes dizainu, kā arī uzvaru auditorijas balsojumā par labāko dizainu.
“Šogad konkursā 276 profesionālu žūrijas locekļu sastāvā tika vērtēti 80 vietējo un starptautisko sidru paraugi, tādēļ Abavas uzvara konkursā norāda uz patiesi augstu dzēriena kvalitāti un noformējumu. Aizvadītājos mēnešos esam uzsākuši arī eksportēt dzērienus uz Japānas tirgū. Esam pārliecināti, ka uzvara konkursā radīs lielāku atpazīstamību un pavērs plašākas eksporta iespējas tieši Japānas restorānu un bāru industrijā,” norāda “Abavas vīna darītavas” saimniece Liene Barkāne.
Šogad Latvijas lielākās vīna darītavas dzērieni jau guvuši galvenās balvas tādos prestižos Pasaules konkursos kā “Cider World 2019” Vācijā un “International Cider 2019” Anglijā, kas vīna darītavai ļauj ierindoties kvalitātes līderos starp pasaules sidra ražotājiem.
“Abavas vīna darītava” ir dibināta 2010.gadā un ir Mārtiņa un Lienes Barkānu ģimenes izveidots un attīstīts uzņēmums, kas ražo dzērienus no Latvijā audzētiem augļiem un ogām. Tā ir arī viena no lielākajām vīnogu audzētājām Latvijā, kuras vīnogulāji aizņem vairāk nekā divus hektārus. 2018. gadā Abavas vīna darītava strādāja ar 20% pieaugumu, sasniedzot 776 000 eiro apgrozījumu.
Šobrīd Abavas dzērieni tiek eksportēti uz tādām valstīm kā Igaunija, Dānija, Nīderlande, Beļģija, Apvienotā Karaliste, Vācija, Krievija, Malta, Šveice, Itālija.