
1. “Aromatizēts” jogurts 1
Kāpēc tas ir problēma? Jogurts ir īsts superēdiens — bagāts ar olbaltumvielām, kalciju un probiotikām, kas uzlabo gremošanu. Taču “aromatizētie” varianti, kas pieejami lielveikalos, bieži vien ir cukura bumbas. Vidēji vienā 150 g trauciņā var būt pat 15–20 g pievienotā cukura, kas ir puse no dienas normas, ko iesaka Pasaules Veselības organizācija (PVO). Pārmērīgs cukura patēriņš tieši saistīts ar vēdera tauku uzkrāšanos un aptaukošanās risku.
Interesants fakts: Vai zināji, ka dažos “aromatizētajos” jogurtos cukura ir tikpat daudz kā šokolādes batoniņā? Piemēram, zemeņu jogurts var saturēt tikpat kaloriju kā neliels “Mars” batoniņš!
Risinājums: Izvēlies vienkāršu grieķu jogurtu bez piedevām un pats pievieno svaigus augļus vai nedaudz medus — tā kontrolēsi cukura daudzumu un iegūsi dabisku garšu.