Foto. pexels.com/Andre Furtado

4. Patērē lietas apzināti 3

Pasaulē, kurā katrs pirkums atstāj savas pēdas, apzināta patēriņa ieradumam ir liela nozīme. Tas attiecas ne tikai uz mūsu pērkamajiem produktiem, bet arī uz uzņēmumiem, kurus atbalstām. Katra mūsu finansiālā izvēle ir balsojums par to, kādā pasaulē mēs vēlamies dzīvot. Novirzot savus resursus uzņēmumos un iniciatīvās, kas veicina sabiedrisko labumu, mēs veicinām godīgāku un ilgtspējīgāku nākotni.

Reklāma
Reklāma
Ja Putins noliktu karoti… Mākslīgais intelekts nosauc 6 ļoti reālus scenārijus, kas varētu notikt Krievijā
“Labi, ja savu kotleti atdod draugam, bet lielākoties visu apēd spainis!” Direktors parāda patieso ainu skolas ēdnīcās
Viedoklis
Krista Draveniece: Igors ar perforatoru mēnesī nopelna divreiz vairāk nekā Rīgas mērs. Uz kuras planētas mēs dzīvojam? 258
Lasīt citas ziņas

Tas prasa, lai mēs būtu vairāk nekā tikai patērētāji. Tas prasa, lai mēs būtu informēti un atbildīgi pilsoņi. Runa ir par izpratni, ka mūsu nauda spēj veidot sabiedrību un ekonomiku, un šīs varas saprātīgu izmantošanu. Tas nozīmē, ka ir jātērē nedaudz vairāk par produktu no uzņēmuma, kas maksā godīgas algas, vai jāpavada laiks, veicot pētījumus pirms pirkuma. Taču katra apzināta izvēle, katrs saprātīgi iztērēts eiro mūs ved soli tuvāk tam, lai finanšu lēmumus saskaņotu ar mūsu dziļākajām vērtībām.

Apzināta patēriņa ieradums sākumā var šķist neliela pārmaiņa, taču galu galā tam var būt būtiska nozīme. Ne tikai savā dzīvē, bet arī apkārtējā pasaulē.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.