8 virtuves gudrības. Iesaka lasītāja 0
No saimnieces Litas vēstules redakcijai.
• Lai milti neveidotu kunkuļus, tos ieteicams nevis iemaisīt, bet gan iesijāt mērcē vai pankūku mīklā.
• Produktus var ātri un ērti apviļāt miltos, ja polietilēna maisiņā ieber miltus, ieliek tur produktus un maisiņu stipri sakrata.
• Kūkām un cepumiem bieži vien nepieciešama citrona miziņa. Ja to norīvē, auglis ātri sažūst. Lai nekas nezustu, citronam izspiež sulu, ielej trauciņos, kas paredzēti ledus gabaliņu sasaldēšanai, un liek saldētavā. Sulas kubiciņus pēc tam var izmantot kokteiļiem vai ledus tējai.
• Medus burkā nedrīkst atstāt karoti vai nazi, jo medus sastāvā esošās skābes saskarē ar metālu noārdās.
• Raugs ilgāk saglabājas, ja to cieši saspiež un sapilda glāzē, aizņemot pusi no tilpuma. Glāzi pēc tam apgāž un novieto uz šķīvja ar ūdeni.
• Raugu var arī sasmalcināt un izkaltēt: vasarā – saulē, ziemā – uz plīts vai radiatoriem. Pirms lietošanas iemērc siltā pienā vai ūdenī.
• Ja majonēze ir par biezu, to atšķaida ar citrona sulu.
• Lai biezpienu padarītu mazāk skābu, to samaisa ar litru svaiga piena. Pēc stundas biezpienu notecina ar marli izklātā caurdurī un pāris stundu noliek zem sloga.