8 produktu glabāšanas viltības 0

Nereti atklājas, ka ledusskapī ievietotie pārtikas produkti un dārzeņi sabojājas ātrāk, nekā paredzēts. Kas jāievēro, lai tā nenotiktu?

Reklāma
Reklāma
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
Kokteilis
VIDEO. “Spļāviens latviešu dvēselēs!” Cilvēkus pamatīgi satracina “Spēlmaņu nakts” priekšnesums
Lasīt citas ziņas

1. Pārtikas produktus ledusskapī ieteicams uzglabāt oriģinālajā iepakojumā vai ievietot hermētiskā traukā (var izmantot no plastmasas ražotos, kas paredzēti pārtikai). Tas ļauj pagarināt uzglabāšanas laiku, jo produkti nezaudē valgmi.

2. Dārzeņus tiem paredzētajā kastē vajadzētu likt neiepakotus. Šajā nodalījumā ir samērā augsta temperatūra, bet hermētiskajā iepakojumā – diezgan mitra vide, tāpēc, ilgstoši uzglabājot, dārzeņi var sākt pūt vai pārklāties ar pelējumu.

CITI ŠOBRĪD LASA

3. Ilgāk nogatavinātu un cietāku sieru ilgāk var turēt ledusskapī – produkts kvalitāti nezaudēs. Mīkstais siers gan jāapēd trīs vai četru dienu laikā. Šo piena produktu vēlams uzglabāt, ietinot polietilēna plēvē, pergamentā vai atstājot oriģinālajā iepakojumā. Sieru, it īpaši mīksto, nav ieteicams likt saldētavā, jo atsaldējot tas sāks drupt. Toties saldētavā lieliski jutīsies sarīvēts siers.

4. Aukstumskapī ilgi stāv sterilizēti piena produkti – piens un saldais krējums. Arī jogurtu un biezpienu var lietot pat kādu laiciņu pēc derīguma termiņa beigām.

5. Ja zupu vai kādu citu ēdienu pagatavo no rīta, lai vakarā būtu ko celt galdā, pirms likšanas ledusskapī to ieteicams atdzesēt aukstā ūdens peldē.

6. Riskanti ir uzglabāt ēdienus, kam pievienotas olas, jo ilgāk par dienu šāda maltīte nesaglabās savu kvalitāti.

7. Saldētavā ērtāk uzglabāt nelielas porcijas. Tad produktus iespējams gan ātrāk sasaldēt, gan ātrāk atlaidināt. Saldētavā glabātam ēdienam nevajadzētu būt pārāk vircotam, jo garšaugi maina garšu.

8. Ledusskapī droši var likt maizi un smalkmaizītes, jo tas ir labākais veids, kā ilgstoši saglabāt šo miltu izstrādājumu garšas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.