Piena zupa ar kartupeļu klimpām 0

1 l piena, 6–7 kartupeļi, 1 ola, sviests, sāls, cukurs.

Reklāma
Reklāma
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
Lasīt citas ziņas

Kartupeļus nomizo un sadala 2 daļās: vienu daļu sarīvē svaigus, nospiež lieko šķidrumu, bet otru daļu kartupeļu izvāra, atdzesē un sarīvē. Kartupeļu masas samaisa kopā, pievieno sāli. Veido klimpas, tās uzmanīgi liek verdošā ūdenī un vāra, līdz gatavas. Gatavās klimpas pašas uzpeld apmēram pēc 5 minūtēm. Tad pievieno pienu, nedaudz sāls, cukura un, kad piens sāk vārīties, vāra vēl 10–15 minūtes. Pirms pasniegšanas karstā zupā ieliek piciņu sviesta.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.