Foto: Unsplash

Jūsu sasniegumi 10

Tas ir dīvaini, vai ne? Lai gan ir svarīgi lepoties ar saviem sasniegumiem, to publiska apspriešana dažkārt var radīt neparedzamas sekas.

Reklāma
Reklāma
Krievijas armija ir lielāka un spēcīgāka nekā jebkad – ar to mums nāksies rēķināties ilgu laiku, tā vērtē ASV komandieris 30
Kokteilis
Sapnī pēkšņi un strauji tu krīti bezdibenī.. Par ko brīdina šie sapņi? 18
Vērsis – “Lexus”, Lauva – “Lamborghini”: kurš auto ir piemērots jūsu Zodiaka zīmei 17
Lasīt citas ziņas

Psiholoģija skaidro, ka pastāvīga runāšana par saviem sasniegumiem var tikt uztverta kā uzslavas vai apstiprinājuma meklēšana. Tas var likt citiem justies zemākiem vai neērti, un tas nav tas iespaids, ko jūs vēlaties atstāt.

Turklāt tas var arī radīt spiediena un gaidīšanas sajūtu. Jums var rasties nepieciešamība uzturēt noteiktu tēlu vai pastāvīgi sasniegt vairāk, kas var radīt stresu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ir atšķirība starp dalīšanos ar labām ziņām un pastāvīgu atgādināšanu par saviem sasniegumiem. Protams, ja kāds jautā par jūsu neseno paaugstinājumu amatā vai tikko noskrieto maratonu, nekautrējieties dalīties! Taču centieties neļaut šīm tēmām dominēt sarunā.

Pieticība ir tikums, kas tiek vērtēts gandrīz visās kultūrās. Priecāties par saviem panākumiem ir lieliski, taču ir svarīgi arī uzklausīt un izrādīt interesi par citiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.