Foto no boredpanda.com

Neizmanto kāpnes 8

2018. gadā Japānā tika veikts pētījums par to, cik lielā mērā cilvēka dzīvesvieta veicina jebkuru fizisko lejupslīdi, ietverot vairāk nekā 6000 cilvēku vecumā no 65 gadiem, kuri dzīvoja vai nu vienstāva mājā vai mājā, kurā starp stāviem var pārvietoties ar liftu, vai mājā ar kāpnēm. Viņi tika pētīti trīs gadus. Rezultātos, kas publicēti žurnālā “BMC Geriatrics”, tika atklāts, ka kāpņu izmantošana mājās palīdz aizkavēt ar vecumu saistītu fizisko lejupslīdi.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
5 datumi, kuros dzimst vislielākie egoisti
Kokteilis
Nedēļas nogale četrām zodiaka zīmēm sola lielas problēmas. Kuras ir tās, kam jāuzmanās! 3
Krimināls
“Lizuma pagastā 19.septembra rīts iesākās traģiski…” Skolas direktore līdzjūtības runā piemin māsu un brāli, kuri gāja bojā traģiskajā autoavārijā 17
Lasīt citas ziņas

Kāpšana pa kāpnēm palīdz stiprināt un tonizēt kāju muskuļus. Tas saglabā jūsu kāju artērijas elastīgas, ļaujot asinīm vieglāk kustēties. Labāka asins plūsma jūsu kājās nozīmē veselīgāku sirdi un ķermeni. Ikdienas fizisko vingrinājumu un mazkustīgāks dzīvesveids var būt cēlonis problēmām. Tā, pēc ārstes domām, ir daļa no plašākas problēmas — nekāpt pa kāpnēm, kad vien rodas tāda iespēja.

“Mana māte pretojās liftam līdz sava mūža beigām,” pieredzē dalās ārste, uzsverot, ka viņas mātei kāpšana pa kāpnēm kļuva par īstu pārbaudījumu, “viņa to darīja ļoti, ļoti lēni. Un tikai vienu reizi dienā. Bet viņa to darīja katru dienu.”
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.