8 ieguvumi no kanēļa lietošanas uzturā 0
Kanēlis ir lieliska garšviela, kuru mēs bieži vien pievienojam ābolu pīrāgam, kafijai vai tumšajai šokolādei. Šī garšviela ēdieniem dod neatkārtojamu aromātu un pikantu garšu. Cilvēki kanēli sauc par “noskaņojuma garšvielu”, jo tā sasilda un uzjautrina. Uzzinām, ko vērtīgu dod kanēlis.
Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs
4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns
5
- Stimulē smadzeņu darbību. Palīdz cīnīties ar depresiju un galvassāpēm.
- Noderīga sirdij. Palīdz cīnīties ar taukiem, kas nonākuši organismā, tāpēc labāk nelieto produktus, kas satur taukus, jo tie var kaitēt sirdij.
- Palīdz notievēt. Regulē cukura līmeni asinīs, bet tas spēlē lielu lomu zaudējot svaru. Varbūt tu uzreiz to nepamanīsi, bet ar laiku gan.
- Uzlabo gremošanas sistēmu. Palīdz cīnīties ar hroniskām vēdera saslimšanām. Kanēli vari pievienot zupām.
- Kavē vēža veidošanos. Neļauj attīstīties vēža šūnām. Tāpēc nedaudz pievieno kafijā kanēli – tā sevi pasargāsi no vēža.
- Uzlabo garastāvokli. Samazina sāpes mēnešreižu laikā, līdz ar to tavs garastāvoklis arī uzlabojas, jo nav jūtamas sāpes.
- Stiprina smaganas. Kanēlis satur antibakteriālas spējas, palīdz stiprināt smaganas un aizsargā zobu emalju. Kā arī atsvaidzina elpu, tieši tāpēc kanēli pievieno ledenēm, mutes skalojamajiem līdzekļiem un košļāmajām gumijām.
- Uzlabo ādas stāvokli. Palīdz noņemt zilos riņķus un apsārtumus, kā arī palīdz treknai un problemātiskai ādai. Tieši tāpēc kanēli izmanto masāžās.
Avots: www.pixy.ru