Medus kāres otrais mūžs – oriģināla paplāte uzkodām! 0

Valters Zirdziņš, “Valtera restorāns” saimnieks un šefpavārs: Pirms pāris gadiem kādā banketā Berlīnē man vajadzēja servēt uzkodas. Izdomāju, ka būtu interesanti pasniegt žāvētas reņģes, kas ar maziem knaģīšiem stiprinātas pie medus kāres stieplēm. Lai tiktu pie kārēm, uzrunāju galdnieku, restauratoru un ērģeļu meistaru Verneru Kalaci, kura ģimenes locekļi ir bitenieki.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Vācieši par oriģināli pasniegtajām reņģēm bija sajūsmā, savukārt es medus rāmjus izmantoju sava restorāna interjerā – tiem tagad ir dekoratīva funkcija.

Stiprinājām pie koka dēlīšiem (uz tādiem arī pasniedz ēdienus) un papildinājām ar lietām, par kurām man ir savs stāsts.

CITI ŠOBRĪD LASA

Piemēram, pamatīgo cepešdakšu koka kātā man dāvināja restorāna “Ostas skati” šefpavārs Ingmārs Ladigs, arī pannas lāpstiņa ir dāvināta.

Savukārt koka ripas, kas kalpo kā sveču paliktņi, ir Vernera Kalača roku darbs. Viņš mums taisīja arī galdus, palodzes un citus priekšmetus restorāna interjeram.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.