Apcepti salāti ar bekonu un sēnēm. Interesanta recepte! 0

Eiropā un Ziemeļamerikā ir modē burvīgas mazas salātu galviņas, kuras ēd gan svaigas, gan apceptas. Šie “dārgakmeņi” – skaistās, mazās un kompaktās “Gem” salātu galviņas – ir romiešu salātu paveids. Lapiņas viegli nolobīt, saglabājot kraukšķīgumu.

Reklāma
Reklāma
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
7 iemesli, kāpēc jūs nespējat zaudēt svaru pat, ja pārtiekat tikai no vienas salāta lapas
Lasīt citas ziņas

Šie salāti ir ļoti garšīgi ar citrona, krējuma, ķiploku mērci, bet es piedāvāju ko neparastu, iesaka raidījuma “Latvijas gardākie stāsti” vadītāja Ilze Jurkāne. Svarīgi tās nepārcept, lai salātu vidus ir kraukšķīgs. Tos pasniedz kā uzkodu vai starteri vakariņās vai kā piedevu otrajam ēdienam. Ja esat veģetārietis, var nelikt klāt bekonu.

Paredzēts: 6 personām
Gatavošana: 20 minūtes

Pagatavošana

CITI ŠOBRĪD LASA

“Gem” salāta galviņas pārgriež gareniski uz pusēm. Sakarsē pannā sviestu un pāris minūtes apbrūnina salātu pusītes ar griezuma pusi uz leju. Piespiež ķiplokus un pievieno timiānu un bekona šķēlītes, sagrieztas 2–3 centimetru garumā. Apcep trīs minūtes, pievieno plāni sagrieztas sēnes. Cep divas minūtes. Noņem no liesmas un liek servējamā traukā. Uzspiež citrona sulu un uzkaisa pētersīļus. Ēd siltu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.