Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls.
Foto. Eduardo Parra/Contacto via ZUMA Press

2. Pārstrādāti ogļhidrāti 0

Baltmaize, makaroni, cepumi un citi rafinēti ogļhidrāti tiek ātri pārstrādāti cukurā, kā rezultātā veidojas cukura līmeņa “amerikāņu kalniņi”. Tas izraisa insulīna līmeņa svārstības, kas ar laiku var novest pie hroniska kortizola (stresa hormona) pieauguma. Kortizola pārmērīga klātbūtne organismā var nomākt citu hormonu darbību un mazināt enerģijas līmeni.

Reklāma
Reklāma
Četri triki kā sadedzināt vairāk kaloriju pastaigas laikā
7 produkti, no kuriem vajadzētu atteikties sievietēm pēc 40 gadu vecuma. Kādu ļaunumu tie var nodarīt?
Eiropa gatavojas karam ar Krieviju: iedzīvotājiem iesaka veidot pārtikas un ūdens krājumus
Lasīt citas ziņas

Izvēlieties pilngraudu produktus (pilngraudu maize, brūnie rīsi, auzas), kas lēnāk izdala enerģiju un stabilizē cukura līmeni asinīs.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.