Garšvielas un citi labumi burciņās 18
Ir sajūta, ka burkās esošām garšvielām un citiem produktiem ir ilgs glabāšanas termiņš, taču tas tā nav. Ja burkas vāks ir atvērts, tas vairs pilnībā nenoslēdzas, klāt tiek baktērijas un produkts sāk bojāties.
Garšvielās nereti pat iemitinās dažādi kukaiņi, tāpēc pirms izmantošanas drošības labad tās jānovērtē arī vizuāli.
Jebkuri produkti, kas ir burkās, piemēram, ātri pagatavojamās zupas, kečupi utt. bieži ir ar ilgu uzglabāšanas termiņu, kas patiešām tā arī ir – neatvērtu burku var uzglabāt ilgi, taču, līdz ko to esat atvēruši, saturu jācenšas izmantot iespējami ātri. Tiesa gan, problēmas sevi ļaus manīt – pelējums vai nepatīkama smaka būs zīme, ka šo produktu labāk neēst.