Zivis 18
Svaiga vai cepta zivs ir veselīga un garda maltīte jūras velšu cienītājiem, taču ar to ir jāuzmanās, jo arī zivs bojājas salīdzinoši ātri un vecas zivs lietošana uzturā var radīt patiesi nepatīkamas sajūtas.
Interesanti, ka tieši ar zivīm cilvēki saindējas visbiežāk. Saindēšanās visbiežāk izpaužas kā nātrene, sāpes vēderā un vemšana. Reizēm var būt jutīgums ap muti, sausa mēle un lūpas.
Jāatceras, ka svaigām zivīm un citiem jūras produktiem ir tiešām īss uzglabāšanas termiņš. Svaigām zivīm un vēžveidīgajiem tas ir vien 1-2 dienas. Ja nepieciešams zivi uzglabāt ilgāk, drošāk būs to sasaldēt, tādējādi uzglabāšanas laiku var pagarināt līdz pat gadam.