Piens 18
Visticamāk, katrs piena dzērājs ir kaut reizi sajutis to nepatīkamo saskābušā piena garšu, tāpēc pirmo malku pienam ar beigušos termiņu vai tuvu tam parasti ņem uzmanīgi. Vai ne?
Piens sāk bojāties, tajā vairojoties baktērijām. Tas tā notiek pat tad, ja piens ir pasterizēts, taču īpaši ātri tad, ja piens ir svaigs. Par bojāšanos, kā jau minēts, liecina garša un arī smarža.
Tieši specifiskā garša visbiežāk gan arī ir iemesls, kāpēc ar pienu cilvēki saindējas salīdzinoši retāk – tas vienkārši negaršo labi.
Lielākajai daļai pienu parasti uzglabāšanas termiņš ir līdz vienai nedēļai (citādi ir ar augu un pasterizētajiem pieniem), savukārt atvērtu piena iepakojumu vajadzētu izlietot pāris dienu laikā.