Piens 18

Visticamāk, katrs piena dzērājs ir kaut reizi sajutis to nepatīkamo saskābušā piena garšu, tāpēc pirmo malku pienam ar beigušos termiņu vai tuvu tam parasti ņem uzmanīgi. Vai ne?

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Veselam
Liekie kilogrami neatkāpjas ne pa kam? 4 pazīmes, ka jūsu vielmaiņa nedarbojas pareizi
Lasīt citas ziņas

Piens sāk bojāties, tajā vairojoties baktērijām. Tas tā notiek pat tad, ja piens ir pasterizēts, taču īpaši ātri tad, ja piens ir svaigs. Par bojāšanos, kā jau minēts, liecina garša un arī smarža.

Tieši specifiskā garša visbiežāk gan arī ir iemesls, kāpēc ar pienu cilvēki saindējas salīdzinoši retāk – tas vienkārši negaršo labi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lielākajai daļai pienu parasti uzglabāšanas termiņš ir līdz vienai nedēļai (citādi ir ar augu un pasterizētajiem pieniem), savukārt atvērtu piena iepakojumu vajadzētu izlietot pāris dienu laikā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.