Gaļa 18
No visiem pārtikas produktiem, kas jāizmet, kad beidzies derīguma termiņš, gaļa, iespējams, ir vissvarīgākā. Gaļa salīdzinoši ātri no svaigas pārtop jau vecā, tās nokrāsa kļūst pelēcīga, veidojas nepatīkams aromāts. Reizēm virsma kļūst gluma.
Nedomājiet ne mirkli! Tādu labāk uzreiz izmest atkritumos. Lietojot uzturā vecu gaļu, ir risks uzņemt baktērijas, kas var izraisīt vēdera problēmas un saindēšanos ar pārtiku.
Gaļu ieteicams pārbaudīt vizuāli un pasmaržot arī tad, ja tās derīguma termiņš vēl nav beidzies. Ātrāk bojājas maltā gaļa un putnu gaļa – ledusskapī to svaigu var uzglabāt vien pāris dienas, un arī tas ir ar nosacījumu, ka gaļa iepriekš jau ilgi nav glabāta veikalā.
Salīdzinoši ilgāk svaigu ledusskapī var glabāt steikam domāto gaļu.