Olas 18
Līdzīgi kā daudziem citiem produktiem, arī olām derīguma termiņš uz iepakojuma parasti tiek norādīts ar rezervi, kas nozīmē, ka nākamajā dienā pēc tā, visticamāk, tās vēl ir lietojamas uzturā, taču, ja termiņš ir pārsniegts vairāk, labāk olas izmest atkritumos.
Vecu olu ēšana var radīt tiešām nepatīkamas sekas, jo īpaši, ja tās netiek pilnībā termiski apstrādātas. Tā iespējams inficēties ar salmonellu un iedzīvoties pamatīgās vēdersāpēs, kā rezultātā var būt nepieciešama pat medicīniska iejaukšanās.
Par laimi ir vairāki veidi, kā noteikt, vai ola nav veca, nepārsitot tās čaumalu. Pirmkārt, ir jānovērtē vizuāli – ja uz čaumalas veidojas pulverveida nosēdumi vai gļotas, to noteikti nevajag izmantot. Cits variants ir ievietot jēlas olas ar ūdeni piepildītā bļodā vai katlā. Ja ola nogrimst, to var ēst, ja tā peld pa virsu, noteikti nevajag to izmantot.
Uzmanību jāpievērš arī tad, ja olas čaumala ir saplaisājusi. Arī tā ir zīme, ka ola bojāsies ātrāk.