Fiziskās aktivitātes 0

Fiziskā aktivitātes nav tikai kaloriju dedzināšanu. Tā ir kā atslēga, kas atver durvis uz veselīgāku un laimīgāku dzīvi.

Reklāma
Reklāma
Septiņi pārtikas produkti, kurus, iespējams, nezinājāt, ka var uzglabāt saldētavā 6
VIDEO. Viņi pārvietojas četrrāpus un ēd dzīvnieku barību – kas ir “kvadroberi,” kuri sastopami arī Latvijā 102
TV24
“Diemžēl mēs redzam, ka Saeima šādu likumu ir pieņēmusi,” Lange skaidro, vai tiešām būs jāmaksā par maksāšanas paziņojuma saņemšanu 115
Lasīt citas ziņas

Piemēram, pastaigas, kas ir viena no vienkāršākajām fiziskās aktivitātes formām, samazina insulīna rezistenci un palīdz justies sātīgam ilgāku laiku.

Spēka treniņi palielina muskuļu masu, kas sekmē vielmaiņu un uztur kaloriju līdzsvaru. Tāpat regulāras fiziskās aktivitātes veicina dziļāku un atjaunojošāku miegu, palīdzot izvairīties no nakts uzkodām.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kustības laikā tiek ražoti endorfīni – dabīgie laimes hormoni, kas palīdz mazināt stresu un uzlabo garastāvokli. Fiziskās aktivitātes palīdz justies enerģiskākam un dzīvespriecīgākam visas dienas garumā. Regulāras fiziskās aktivitātes samazina arī sirds slimību risku.

Nav svarīgi, vai tas ir intensīvs treniņš vai mierīga pastaiga – svarīgi ir kustēties regulāri. Atrodi aktivitāti, kas tevi iepriecina, un iekļauj to savā ikdienā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.