7 noderīgi padomi, kā bagātināt garšu ar citrusaugļiem 0
Gatavojot saldēdienus vai cepot kādu našķi, garšas bagātināšanai bieži pievienojam citrusaugļu miziņu vai sulu. Ērtībai var noderēt daži padomi.
• Ja apelsīnu brīdi patur siltā ūdenī, to vieglāk nomizot.
• Lai citronam izdalītos vairāk sulas, rīkojas šādi: augli rūpīgi nomazgā, nosusina un paripina pa galdu šurp turp, stingri piespiežot ar plaukstu.
• Ja vajadzīgi tikai daži pilieni sulas, citronā iedur ar dakšiņu vai zobu bakstāmo un izspiež nepieciešamo daudzumu. Augli vēl var uzglabāt.
• Iegrieztu citronu var ilgāk uzglabāt, ja to ar griezuma vietu liek uz šķīvja ar dažiem pilieniem etiķa.
• Griežot citrusaugļu miziņas mazos gabaliņos, nazi pa laikam iegremdē miltos.
• Ja sagrieztas citrusaugļu miziņas pirms lietošanas piesūcina ar liķieri, tās kļūst vēl aromātiskākas.
• Plāni nomizotas citrusaugļu miziņas sīki sagriež, pārkaisa ar cukuru un uzglabā slēgtā traukā. Miziņas un aromatizēto cukuru var izmantot saldēdiena gatavošanai.