7 noderīgi padomi, kā bagātināt garšu ar citrusaugļiem 0

Gatavojot saldēdienus vai cepot kādu našķi, garšas bagātināšanai bieži pievienojam citrusaugļu miziņu vai sulu. Ērtībai var noderēt daži padomi.

Reklāma
Reklāma

 

Kokteilis
“Šīs nepatiesības ir mākslinieces ilgā alkoholisma sekas” – Rēzijas Kalniņas vīrs Ainārs Rubiķis atbild uz runām par krīzi laulībā
Kokteilis
Dvīņi – apelsīns, Vēzis – persiks. Noskaidro, kurš auglis tu esi pēc savas zodiaka zīmes 9
Globāla panika un diktatoru varas beigas: eksperti nosauc 15 “melnos gulbjus” jeb notikumus, kas 2025. gadā var apgriezt dzīvi kājām gaisā
Lasīt citas ziņas

• Ja apelsīnu brīdi patur siltā ūdenī, to vieglāk nomizot.

• Lai citronam izdalītos vairāk sulas, rīkojas šādi: augli rūpīgi nomazgā, nosusina un paripina pa galdu šurp turp, stingri piespiežot ar plaukstu.

CITI ŠOBRĪD LASA

• Ja vajadzīgi tikai daži pilieni sulas, citronā iedur ar dakšiņu vai zobu bakstāmo un izspiež nepieciešamo daudzumu. Augli vēl var uzglabāt.

• Iegrieztu citronu var ilgāk uzglabāt, ja to ar griezuma vietu liek uz šķīvja ar dažiem pilieniem etiķa.

• Griežot citrusaugļu miziņas mazos gabaliņos, nazi pa laikam iegremdē miltos.

• Ja sagrieztas citrusaugļu miziņas pirms lietošanas piesūcina ar liķieri, tās kļūst vēl aromātiskākas.

• Plāni nomizotas citrusaugļu miziņas sīki sagriež, pārkaisa ar cukuru un uzglabā slēgtā traukā. Miziņas un aromatizēto cukuru var izmantot saldēdiena gatavošanai.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.