7 noderīgi padomi ābolu laikam 0
1. Ja ābols jāmizo un jāizgrebj serde, to izdobj ar speciālu nazīti vispirms, citādi ābols var salūzt.
2. Nomizotu ābolu liek aukstā etiķūdenī vai sālsūdenī, lai tas nekļūtu melns.
3. Sagrieztu ābolu šķēles apkaisa ar cukuru, ja vēlas, apslaka ar vīnu, uzliek vāku un ļauj piesātināties:
lieto pēc vajadzības dažādiem cepumiem, saldajiem ēdieniem.
4. Ja vārīti āboli jāizrīvē caur sietu vai caurduri, tad labāk to darīt, kamēr āboli karsti.
5. Ābolu serdes un mizas izmanto svaigas vai kaltētas (tējai, limonādei, bolei, ķīseļiem, želejai u. c.).
6. Ābolus cepeškrāsnī cep emaljētā pannā. Ja tādas nav, tad parastā pannā ieklāj cepampapīru.
7. Saldi āboli tik ātri neizšķīst kā skābi, taču kompotiem piemērotāki ir skābi āboli. Pie gaļas un siļķu ēdieniem arī piemērotāki skābi āboli.
Sagatavots pēc tematiskās avīzes “Mājas gardumi”