Publicitātes foto

7 fakti par pārslām + 2 burvīgu cepumiņu receptes 0

1. Kas ir pārslas?
Pārslas ir attīrīti un saplacināti graudaugi. Pārslas tiek ražotas, lai atvieglotu graudaugu ēdienu pagatavošanu – padarītu to ātrāku un vienkāršāku. Tajā pašā laikā tās satur visas graudā esošās vērtīgās vielas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varbūt kāds pilsonis par to naudu māju uzcēla…” ļaudis diskutē, vai 150 000 eiro par “Dimdiņu” zīmola maiņu nav pārmaksāts
Lasīt citas ziņas

2. Kā tās top?
Pārslu ražošanas process sākas ar graudu pieņemšanu un uzglabāšanu. Tam seko to attīrīšana un lobīšana. Nākamais solis pārslu tapšanā ir pārslošana, kas sevī ietver magnētisko attīrīšanu un attīrīšanu ar gaisa palīdzību, tvaicēšanu, saspiešanu, žāvēšanu, dzesēšanu un gatavo pārslu attīrīšana. Pēc tam seko pārslu maisīšana, ja top vairāku pārslu apvienojums. Nobeigumā – iepakošana.

3. Kādas pārslas ražo “Dobeles dzirnavnieks”?
Pārslu ražotnē patlaban top jau 13 produkti. Pilngraudu auzu pārslas, ātri vārāmās auzu pārslas, rudzu, kviešu, miežu, rīsu, griķu pārslas, kā arī trīs, četru un piecu graudu pārslu maisījumi ir sertificēti atbilstoši Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmai “Kvalitatīvs produkts” (rīsu un griķu pārslām ir piešķirta “Bordo karotīte”, pārējām pārslām – “Zaļā karotīte”). Jaunajā ražotnē top arī 3 ekoloģiski produkti – eko pilngraudu auzu pārslas, eko ātri vārāmās auzu pārslas un eko griķu pārslas.

CITI ŠOBRĪD LASA

4. Kāpēc produktu klāstā ir arī ekoloģiskās pārslas?
Dobeles dzirnavnieks” seko līdzi cilvēku vēlmēm un vajadzībām, tāpēc produktu klāstā iekļauti arī ekoloģiski produkti.

5. No kurienes nāk izejvielas “Dobeles dzirnavnieka” pārslu ražošanai?
Iespēju robežās visas izejvielas tiek iepirktas no Latvijas zemniekiem. Uzņēmums izejvielas importē tikai gadījumos, kad nepieciešamā izejviela Latvijā nav pieejama vajadzīgajā kvalitātē vai kvantitātē.

6. Kāpēc pārslas kļūst arvien aktuālākas?
Pirmkārt, veselīgas ēšanas kontekstā graudaugi kopumā kļūst arvien populārāki un cilvēki tos labprāt iekļauj savā ēdienkartē. Otrkārt, cilvēki ikdienā ir steidzīgi, vēlas ātri pagatavot maltītes, un pārslas lieliski atbilst šai vajadzībai. Tās sniedz iespēju ātrāk pagatavot to pašu veselīgo graudu, kas neplacināts būtu jāvāra pat stundu.

7. Ar ko “Dobeles dzirnavnieka” pārslas atšķiras no citu ražotāju pārslām?
Galvenokārt ar to, ka uzņēmums izmanto ražošanā vietējās izejvielas. Atšķirības zīme ir arī košais dizains un ļoti ērti lietojamā kārba, kas ražota no dabīga materiāla – augstas kvalitātes kartona.

Lasi tālāk un uzzini 2 gardu auzu pārslu cepumiņu receptes!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.