Foto: SHUTTERSTOCK

1. Pārstrādāti pārtikas produkti 0

Pārstrādāti pārtikas produkti, piemēram, čipsi,  ātro ēdināšanas iestāžu maltītes un desas, satur daudz konservantu, mākslīgo piedevu un  sāls. Šie produkti ir bagāti kalorijām, bet ar zemu uzturvērtību. Pārstrādātā pārtika bieži veicina iekaisuma procesus organismā, kas var negatīvi ietekmēt zarnu gļotādu un pasliktināt mikrobiomu līdzsvaru. Nelīdzsvarots mikrobioms rada nopietnus veselības riskus, tostarp: gremošanas traucējumus, kairināta zarnu sindroma attīstību, iekaisīgu zarnu slimību veidošanos

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.