
Foto: Shutterstock
6. Gaļas atkausēšana uz galda 11
Atkausēt gaļu istabas temperatūrā ir nopietna kļūda. Baktērijas var vairoties ļoti ātri, padarot neapstrādātu gaļu par īstu slimību perēkli.
Tā vietā ielieciet to ledusskapī vai, ja steidzaties, izmantojiet mikroviļņu krāsni.
Saskaņā ar pārtikas drošības vadlīnijām pārtiku nevajadzētu uzglabāt tā sauktajā temperatūras riska zonā starp 4 un 60 °C, kur baktērijas var vairoties īpaši ātri.
Reklāma
Reklāma
Tas nav tikai estētikas dēļ! Kāpēc desas šķēlītes tiek grieztas pa diagonāli, nevis taisni?
Eksperti skaidro, vai lauru lapas patiešām uzlabo ēdiena garšu, un kā tās pareizi izvēlēties un izmantot
Šos 5 pārtikas produktus tu noteikti uzglabā nepareizi – izlabo to tūlīt, lai ietaupītu savu naudu