Foto: Shutterstock

5. Neatbilstoša pārtikas uzglabāšana 0

Neatbilstoša pārtikas uzglabāšana ir viens no biežākajiem pārtikas saindēšanās iemesliem, jo nepareizi uzglabātā ēdienā var strauji vairoties slimību izraisošas baktērijas. Ēdienu, kas stāvējis istabas temperatūrā ilgāk par divām stundām, vajadzētu izmest.

Reklāma
Reklāma
“Šobrīd runa ir par dienām, varbūt dažām nedēļām…” Didzis Šmits aicina latviešiem “ieslēgt” izdzīvošanas instinktu 2
Kokteilis
FOTO. Kā izskatās uzņēmēja Gavrilova 1,9 miljonus vērtā villa jūras krastā, ko “atņēmusi” banka?
Kokteilis
10 iemesli, kāpēc Ūdensvīrs ir visbrīnišķīgākā zodiaka zīme
Lasīt citas ziņas

Turklāt atcerieties, ka ledusskapī atstātie pārpalikumi, kas tiek uzglabāti ilgāk par četrām dienām, var būt bīstami lietošanai uzturā.

Paļaušanās uz pārtikas garšošanu vai smaržošanu, lai noteiktu tās derīgumu, ir maldinoša un bīstama. Drošai pārtikas lietošanai ir būtiski stingri ievērot ieteiktos uzglabāšanas termiņus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.