4. Gaļas termometra neizmantošana 0
Ar neapbruņotu aci ne vienmēr var noteikt, vai gaļa ir pilnībā izcepusies. Gaļas termometra neizmantošana ēdiena gatavošanā ir izplatīta kļūda, kas var apdraudēt veselību, jo nepietiekami pagatavotā gaļā var saglabāties kaitīgas baktērijas, piemēram, E. coli, Salmonella vai Listeria. Pētījumi pierādījuši, ka nav iespējams tikai pēc krāsas vai tekstūras pateikt, vai ēdiens ir gatavs.
Vienīgais drošais veids, kā pārliecināties, ka gaļa ir pilnībā izcepta, ir izmantot termometru, kas ļauj precīzi noteikt, vai ir sasniegta ieteicamā iekšējā temperatūra. Piemēram, vistas gaļai tai jābūt vismaz 74°C, bet liellopa vai cūkgaļai – 63°C. Šis vienkāršais solis palīdzēs ne tikai pasargāt sevi un savu ģimeni no iespējamām saindēšanās riskam, bet arī nodrošinās perfektu ēdiena tekstūru un garšu.