Foto: Shutterstock

4. Gaļas termometra neizmantošana 0

Ar neapbruņotu aci ne vienmēr var noteikt, vai gaļa ir pilnībā izcepusies. Gaļas termometra neizmantošana ēdiena gatavošanā ir izplatīta kļūda, kas var apdraudēt veselību, jo nepietiekami pagatavotā gaļā var saglabāties kaitīgas baktērijas, piemēram, E. coli, Salmonella vai Listeria. Pētījumi pierādījuši, ka nav iespējams tikai pēc krāsas vai tekstūras pateikt, vai ēdiens ir gatavs.

Reklāma
Reklāma
“Šobrīd runa ir par dienām, varbūt dažām nedēļām…” Didzis Šmits aicina latviešiem “ieslēgt” izdzīvošanas instinktu 2
Kokteilis
10 iemesli, kāpēc Ūdensvīrs ir visbrīnišķīgākā zodiaka zīme
Kokteilis
Lingvistikas ekspertiem izdevies atšķetināt pēdējos Jāņa Timmas balss ziņā izteiktos vārdus, kas bija fiksēti domofona kamerā
Lasīt citas ziņas

Vienīgais drošais veids, kā pārliecināties, ka gaļa ir pilnībā izcepta, ir izmantot termometru, kas ļauj precīzi noteikt, vai ir sasniegta ieteicamā iekšējā temperatūra. Piemēram, vistas gaļai tai jābūt vismaz 74°C, bet liellopa vai cūkgaļai – 63°C. Šis vienkāršais solis palīdzēs ne tikai pasargāt sevi un savu ģimeni no iespējamām saindēšanās riskam, bet arī nodrošinās perfektu ēdiena tekstūru un garšu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.