Foto: Shutterstock

3. To pašu piederumu izmantošana neapstrādātai un gatavai gaļai 0

Izmantojot tos pašus traukus un virtuves piederumus neapstrādātas un gatavas gaļas apstrādei, jūs varat pakļaut sevi nopietnam veselības apdraudējumam, jo pastāv augsts krusteniskās kontaminācijas risks — process, kurā baktērijas no neapstrādātas gaļas nonāk uz gatava ēdiena, padarot to bīstamu lietošanai.

Reklāma
Reklāma
“Šobrīd runa ir par dienām, varbūt dažām nedēļām…” Didzis Šmits aicina latviešiem “ieslēgt” izdzīvošanas instinktu 2
Ukrainas prezidents Davosā atklāj, ko viņam teicis Tramps par kara izbeigšanu 6
Kokteilis
10 iemesli, kāpēc Ūdensvīrs ir visbrīnišķīgākā zodiaka zīme
Lasīt citas ziņas

Piemēram, ja ar to pašu nazi, ko izmantojāt neapstrādātas vistas sagriešanai, pēc tam griežat izcepto vistu, uz šķīvja var nonākt tādas slimību izraisošas baktērijas kā salmonella vai kampilobaktērijas. Lai no tā izvairītos, katrā ēst gatavošanas posmā izmantojiet tīrus virtuves piederumus, un pēc saskares ar neapstrādātu gaļu rūpīgi nomazgājiet nažus, dēlīšus un citus piederumus ar karstu ūdeni un trauku mazgāšanas līdzekli.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.