2. Putnu gaļas skalošana izlietnē 0
Augļus un dārzeņus vienmēr ir ieteicams noskalot, jo tie var saturēt bīstamas baktērijas, piemēram, listeriju, E.coli vai salmonellu. Taču jēlu gaļu skalot nevajag – ūdens strūkla var izplatīt bīstamās baktērijas pa visu virtuvi.
Kā vietnē “TikTok” norāda “Consumer Reports” pārtikas drošības pētījumu un testēšanas direktors Džeimss Rodžers: “Vistas mazgāšana neiznīcina patogēnās baktērijas, bet var piesārņot jūsu virtuvi vai ēdienu, kas atstāts uz galda.”
Baktērijas, kas atrodamas jēlā gaļā, piemēram, kampilobaktērijas, klostrīdijas un salmonella, iet bojā cepeškrāsnī – ja vien gaļa ir pilnībā izcepusies (putnu gaļai jāsasniedz 74°C).