Foto: Shutterstock

2. Putnu gaļas skalošana izlietnē 0

Augļus un dārzeņus vienmēr ir ieteicams noskalot, jo tie var saturēt bīstamas baktērijas, piemēram, listeriju, E.coli vai salmonellu. Taču jēlu gaļu skalot nevajag – ūdens strūkla var izplatīt bīstamās baktērijas pa visu virtuvi.

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 iespaidīgas lietas, ko kurkuma dod veselībai. Tostarp efektīvi palēnina novecošanos 1
Kokteilis
Slinks vīrietis ir nopietna problēma ģimenē… 5 slinkākās zodiaka zīmes vīriešu vidū
Veselam
Tas ir īsts baktēriju magnēts… Gandrīz visi, ejot dušā, aizmirst nomazgāt šo nelielo ķermeņa daļu, taču tā nevajadzētu
Lasīt citas ziņas

Kā  vietnē “TikTok” norāda “Consumer Reports” pārtikas drošības pētījumu un testēšanas direktors Džeimss Rodžers: “Vistas mazgāšana neiznīcina patogēnās baktērijas, bet var piesārņot jūsu virtuvi vai ēdienu, kas atstāts uz galda.”

Baktērijas, kas atrodamas jēlā gaļā, piemēram, kampilobaktērijas, klostrīdijas un salmonella, iet bojā cepeškrāsnī – ja vien gaļa ir pilnībā izcepusies (putnu gaļai jāsasniedz 74°C).

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.