Foto: Shutterstock

1. Roku nemazgāšana 11

Roku mazgāšana ir viens no galvenajiem noteikumiem, kad ķeramies pie ēdiena gatavošanas, tomēr cilvēki bieži par to aizmirst. Roku mazgāšana ievērojami samazina baktēriju izplatību. Īpaši svarīgi ir mazgāt rokas pēc tualetes apmeklējuma vai autiņbiksīšu maiņas.

Baktērijas no nemazgātām rokām var nonākt uz virsmām, citiem cilvēkiem  vai, kas ir vēl ļaunāk – jūsu ēdienā. Eksperti iesaka mazgāt rokas ar ziepēm un siltu ūdeni vismaz 20 sekundes.

Neaizmirstiet nomazgāt rokas arī pēc jēlas gaļas apstrādes.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.