Foto – Shutterstock.com

“Kādu redzat savu nākotni pēc pieciem gadiem?” 0

Atbilde:

“Nākamajos piecos gados plānoju attīstīt sevi kā augstas klases profesionāli izvēlētajā virzienā. Es plānoju kļūt par līderi šajā jomā _____ / pilnībā apgūt ____ / attīstīt jaunus produktus utt. Protams, ja mani darba rezultāti apmierinās uzņēmuma vadību, varbūt es iegūšu paaugstinājumu amatā”.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Sapnī pēkšņi un strauji tu krīti bezdibenī.. Par ko brīdina šie sapņi?
Vērsis – “Lexus”, Lauva – “Lamborghini”: kurš auto ir piemērots jūsu Zodiaka zīmei 16
Kokteilis
4 zodiaka zīmes, kuras visbiežāk salauž partneru sirdis 4
Lasīt citas ziņas

Nedrīkst: runāt par personīgajiem plāniem (apprecēties, doties ceļojumā uz Āfriku), labāk koncentrēties uz plāniem profesijā. Ja uzdod tieši tādu jautājumu, var koncentrēties uz tālāku perspektīvu: uzcelt māju, rūpēties par labu izglītību bērniem. Nekādā gadījumā nesaki, ka nākotnē vēlies uzsākt savu biznesu. Tāpat aizliegtas atbildes: “Es nezinu”, “Es nedomāju par to”, “Ir grūti plānot kaut vai mēnesi uz priekšu,” un līdzīgas.

Ar piesardzību: runā par karjeras vēlmēm. Priekšnieku uzņēmumos netrūkst, tāpēc atbilde “Pēc pieciem gadiem es redzu sevi kā nodaļas vadītājs” izklausās pārāk izaicinoši. Iespējams, ka uzņēmumam nav nepieciešams tāds karjerists.

CITI ŠOBRĪD LASA
Atceries – gan darba devējam, gan pieteikuma iesniedzējam labāk, ja atbilde būs godīga. Ne visi uzņēmumi ir gatavi sniegt nepieciešamo izaugsmi vai citus nosacījumus, tāpēc par profesionālo likteni labāk vienoties “krastā”.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.