Foto – Shutterstock.com

“Kāpēc tik bieži maināt darbu?” 0

Atbilde:

a) Ja esi jaunais speciālists (25 gadi), biežas darba maiņas nav nekas briesmīgs. Var atbildēt: “Bieža darba maiņa izskaidrojama ar to, ka meklēju virzienu, kurā būtu ieinteresēts darboties. Pateicoties iepriekšējo darbavietu pieredzei es sapratu, ka vēlos profesionāli attīstīties tieši šajā jomā un tagad meklēju uzņēmumu, kurā varētu strādāt ilgstoši”.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Četri dzērieni, kas izraisa insulīna rezistenci un svara pieaugumu. Ar ko tos aizvietot?
Kokteilis
Kāds vīrietis vajadzīgs katrā zodiaka zīmē dzimušai sievietei 8
Veselam
Slaida auguma noslēpums! 25 pārtikas produkti ar augstu olbaltumvielu un zemu tauku saturu 8
Lasīt citas ziņas

b) citos gadījumos vajadzētu rūpīgi apsvērt atbilžu iespējas katrā atlaišanas gadījumā. Pie “labiem” iemesliem var pieskaitīt, piemēram, štatu samazināšanu, uzņēmuma likvidāciju, negodīgu darba devēju (algas nemaksāšana, darba likumdošanas pārkāpšana).

Nedrīkst: stāstīt par skandāliem ar kolēģiem vai vadību, ja tas bijis atlaišanas iemesls. Tāpat nesaki, ka skraidīji no vietas uz vietu, jo piedāvāja lielāku algu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ar piesardzību: runā par uzņēmumiem, kuros strādāji, pat ja tie bija iesaistīti klajās nelikumībās. Nepārkāp līniju, aiz kuras beidzas argumenti un sākas darba devēja apliešana ar dubļiem, pat ja tas bija negodīgs.

Atceries: ja esi saņēmis zīmogu “tauriņš, kas lido no zieda uz ziedu”, tad jābūt gatavam uz to, ka darba meklēšana prasīs vairāk laika. Pievērs īpašu uzmanību darba meklējumiem, izmantojot draugus.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.