Soli pa solim, kā zemeņu dobes pārtaisīt… stabos! 7
Zanda Birze, žurnāla “Praktiskais Latvietis” maketētāja: Vienmēr esmu piekritusi teicienam, ka slinkums ir progresa virzītājspēks. Tā šopavasar, stāvot pie savas 6 m2 zemeņu dobes, nespēju saņemties to izravēt. Vēl iedomājos par gliemežiem, kuri vasarā joņos man garām, lai pirmie paspētu noēst ogas, un, ja nu tomēr kādu zemeni izdotos noraut pirmajai un veikli iebāzt mutē (nemazgātas ir daudz garšīgākas!), smilšu čirkstoņa starp zobiem būs jūtama daudz ilgāk par pašu ogu saldo garšu. Tad izdomāju, kā šo problēmu atrisināt, un zemenes no dobes pārceļoja uz… stabiem. Celtniecības veikalā iegādājos divmetrīgas caurules, izurbu tajās caurumus apmēram 5 cm diametrā, tad ieraku zemē un sāku piepildīt ar melnzemi, pakāpeniski stādot arī zemenes, kamēr visi caurumi pilni, bet augšā atstāju brīvu vietu ūdenim. Laistīšana ir ļoti svarīga, jo zeme šādā konstrukcijā ātri izkalst. Toties nav jāravē un arī ar gliemežiem ātrumsacīkstes rīkot nevajag. Sēdi uz terases, baudi slinkumu, bet tīras ogas ir rokas stiepiena attālumā.