Variācijas par rabarberu tēmu neparastā ievārījumā no mūsu kolēģa 2

Edvīns Kamoliņš, AS “Lauku Avīze” reklāmas projektu vadītājs: Kad dārzā izauga jaunā rabarberu raža, domāju, ko lai ar to iesāk, jo saldētavā vēl pērn sagrieztie rabarberi, bet vārīt un ēst ķīseļus un uzputeņus mazliet apnicis. Ienāca prātā rabarberu ievārījums. Lai garša nebūtu pārāk vienmuļa, rabarberiem pievienoju apelsīnus un ābolus, kā arī svaigi rīvētu apelsīna miziņu un krustnagliņas. Apelsīns ir salds, miza – ar rūgtumiņu, bet krustnagliņas piešķir pikantumu un pastiprina citas garšas, savukārt āboli darbojas kā saistviela. Zinu, ka daži pieber ingveru un kanēli, bet man to garša netīk.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Ievārījumā liku četrus ābolus, divus apelsīnus, kārtīgu saišķi svaigo rabarberu un arī pērnos no saldētavas, kilogramu cukura un trīs krustnagliņas. Ievārījums izdevās mazliet pašķidrs, jo laikam pielēju par daudz ūdens. Bet garša un krāsa – nevainojama!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.