Fiksie biezpiena un burkānu pīrādziņi Ilzes Jurkānes gaumē 0
Neskatoties uz to, ka manos krājumos ir daudz recepšu, par godu “Tukuma pienam” izdomāju vienu jaunu uzkodu – burkānu un biezpiena pīrādziņus, kas varētu konkurēt, vismaz Tukumā, ar sklandu raušiem, atklāj raidījuma “Latvijas gardākie stāsti” vadītāja Ilze Jurkāne.
Pagatavošana
Burkānus, ķiplokus un sīpolus apcep sviestā vai olīveļļā.
Samaisa bļodā kopā ar biezpienu, krējumu, olu, dillēm un garšvielām.
Sagriež mīklu 10 X 10 cm (vai mazajiem pīrāgiem 5 X 5 cm) kvadrātos.
Iepilda ēdamkaroti maisījuma un pārloka, lai izveidotu trīsstūri.
Maliņas savieno, izmantojot dakšu. Apziež pīrāgus ar olu vai pienu.
Liek cepties cepeškrāsnī 200 grādos.
Cep 20 minūtes vai līdz mīkla ir smuki brūna.