Apelsīns kā puķe. Re, kāds apelsīnu mizojamais! 0
Ziemai piestāv apelsīnu un mandarīnu smarža. Lai tiktu pie augļa, dažkārt nākas krietni papūlēties, jo nav viegli nomizot. Katram ir sava metode. Atceros, kā vectēvs lēni un rūpīgi ar nazi mizoja apelsīnu, lai miza veidotu puķi ar piecām ziedlapām. Tad to lika uz radiatoriem kaltēties. Telpā vēl ilgi turējās spirgtais apelsīna aromāts.
Bet, izrādās, citrusu mizošanai ir radīts īpašs daudzfunkcionāls rīks, kas pats izskatās pēc puķes vai lapas. Vispirms miza tiek sagriezta, pēc tam ar rīka citu pusi – nolobīta. Mazliet gan jāpatrenējas. Mizojums atkarīgs arī no tā, cik plāna vai bieza miza ir auglim.