Tarte ar ķirbju un medus virsmiņu 3
1. Pagatavo mīklu. Miltus izsijā kopā ar sāli. Pievieno nelielos gabaliņos sagrieztu sviestu. Ar rokām saberzē miltu un sviesta drupatas, pievieno olu un samaisa, lai izveidotos vienmērīga masa. Pēc nepieciešamības pievieno nedaudz ledaina ūdens vai piena.
Ietin mīklu pārtikas plēvē un noliek ledusskapī uz 30-60 minūtēm.
2. Sagatavo 23 cm platā plātī ar zemām maliņām. Mīklu izrullē uz miltiem apkaisītas virsmas.
Izliek mīklu uz plāts tā, lai varētu noklāt apakšu un sānus. Liek vēlreiz ledusskapī uz 30-60 minūtēm.
3. Pārklāj mīklu ar pergamenta papīru, uzklāj sausas pupiņas un liek cepties 180 grādos uz 15 minūtēm.
Noņem pupiņas un papīru, liek cepties vēl uz 5 minūtēm. Nedaudz atdzesē.
4. Gatavo pārklājumu. Sagriež ķirbi palielos gabaliņos, ietin follijā un liek cepeškrāsnī cepties uz 220-230 grādiem 30-35 minūtes.
Noņemt folloju un ar tējkaroti un dakšiņu noņemt ķibja mīkstumu no miziņas. Mīkstumu sablenderēt.
5. Iegūtajam ķirbju biezeniem pievieno medu (pēc garšas), saldkrējuma sviestu un aršvielas. Nedaudz vēl blenderēt, tad pievieno olu.
Uzliet iegūto masu uz izceptās mīklas.
6. Likt cepties cepeškrāsnī 180 grādos un cept 40-45 minūtes.
Atdzesēt.
Avots: ivona.bigmir.net