Foto: Pexels.com

2. Uzstādiet gudrus mērķus! 0

Veidojiet savas attiecības ar naudu, uzstādot konkrētus finanšu mērķus. Bez skaidriem mērķiem ir viegli pazaudēt savu ilgtermiņa finansiālo labklājību. Īstermiņa, vidēja termiņa un ilgtermiņa mērķi nodrošina stabilitāti.

Reklāma
Reklāma
Veselam
“Svilini” taukus miegā: četri padomi, kā efektīvi atbrīvoties no “riepas” uz vēdera
Kokteilis
Lielais karš, postošs sausums un gads, kad uz Zemes vairs nebūs dzīvības – aklās gaišreģes Vangas drūmie pareģojumi 99
Kokteilis
“Zemiski!” Bijusī partijas “Progresīvie” biedre publiski lūdz naudu, izpelnoties asu sabiedrības nosodījumu
Lasīt citas ziņas

Īstermiņa mērķi var ietvert “ārkārtas situāciju” fonda izveidi vai fondu, piemēram, jaunam datoram. Vidēja termiņa mērķi varētu ietvert sapņu atvaļinājumu vai automašīnas iegādi. Ilgtermiņa mērķi var ietvert mājas iegādi vai pensijas fonda palielināšanu.

Izveidojiet vīziju par savu finansiālo nākotni, lai padarītu savus mērķus taustāmākus un sasniedzamākus! Padomājiet par to, kur vēlaties būt pēc pusotra vai 10 gadiem, un pierakstiet savus mērķus. Izveidojiet uzskatāmu sarakstu vai plānu ar attēliem, kas atspoguļo jūsu finansiālās vēlmes, piemēram, sapņu atvaļinājumu, jaunu virtuves iekārtu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Padariet savus mērķus izmērāmus, sadalot tos īstenojamās darbībās. Piemēram, ja jūsu mērķis ir ietaupīt mājas pirmajai iemaksai, nosakiet, cik daudz jums ir nepieciešams ietaupīt katru mēnesi, un nosakiet stratēģijas, lai palielinātu ietaupījumus. Tāpat varat mēģināt piešķirt saviem mērķiem laika grafikus. Un pēc tam neaizmirstiem nosvinēt savus sasniegumus!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.