Foto: Pexels.com

1. Izveidojiet budžetu un ievērojiet to! 0

Budžeta sastādīšana ir labas finanšu pārvaldības pamats. Tas palīdz jums izprast jūsu ienākumus, izdevumus un to, kur nonāk jūsu nauda. Sāciet ar ikmēneša izdevumu sarakstu, ieskaitot fiksētās izmaksas, piemēram, īres vai kredīta maksājumus, komunālos pakalpojumus un apdrošināšanu. Pēc tam novērtējiet savus pārējos tēriņus, piemēram, izklaidi, pusdienas ārpus mājas un izdevumus par pārtiku un sadzīves precēm.

Reklāma
Reklāma
Veselam
“Svilini” taukus miegā: četri padomi, kā efektīvi atbrīvoties no “riepas” uz vēdera
Kokteilis
Lielais karš, postošs sausums un gads, kad uz Zemes vairs nebūs dzīvības – aklās gaišreģes Vangas drūmie pareģojumi 99
Kokteilis
“Zemiski!” Bijusī partijas “Progresīvie” biedre publiski lūdz naudu, izpelnoties asu sabiedrības nosodījumu
Lasīt citas ziņas

Pēc tam salīdziniet savus izdevumus ar ikmēneša neto ienākumiem. Vai jūs tērējat vairāk nekā nopelnāt? Ja tā, nosakiet, kur izmaskas varat samazināt, lai ietaupītu naudu. Ikdienas izdevumu izsekošana sniedz skaidru izpratni par jūsu tēriņu paradumiem un to, kur nonāk jūsu nauda, ​​lai jūs varētu pieņemt apzinātus lēmumus par to, kādi izdevumi ir nepieciešami un bez kuriem jūs varat iztikt.

Lai ievērotu savu budžetu, ir svarīgi ievērot finanšu disciplīnu. Palutiniet sevi par budžeta ievērošanu, ieguldot pāri palikušo naudu “ārkārtas situāciju” fondā vai izmantojot to, lai nomaksātu kādu parādu. Atrodiet radošus veidus, kā saglabāt motivāciju!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.