6 viegli izpildāmi padomi, kā apvienot diētu un maltīti restorānā 0
Maltīte restorānā ar draugiem var bieži būt nedēļas jaukākais notikums, bet tas tāpat var pārvilkt svītru izlolotam un jau kādu laiku ievērotam diētas plānam. Austrāliešu veselīga uztura blogere Lī Itsinesa sniedz sešus vienkārši izpildāmus padomus, kā apvienot patīkamo un figūrai draudzīgo dzīvesveidu.
1. Salātu mērci palīdz atsevišķā trauciņā. Un izvēlies pareizo
Bieži vien salāti šķiet drošākā izvēle, bet krēmīga mērce var slēpt ļoti daudz kaloriju. Lī iesaka vienmer palūgt mērci atsevišķā trauciņā, lai tu varētu baudīt gardus salātus, tai pašā laikā neatsakoties no iesāktā diētas kursa – vienkārši pievienojot mazāk mērces.
Tāpat, ja vien iespējams, vari aizvietot krēmīgas mērces ar vieglu citrona vai etiķa aizdaru
2. Dzer ūdeni, nevis alkoholu
Vēlme iedzert kādu glāzi alkoholiska dzēriena, kad ar draugiem ieturi maltīti restorānā, var būt liela, bet kaloriju skaita ziņā… labāk nerunāsim skaļi!
Lī atgādina, ka glāzē džina ar toniku var būt līdz pat 200 kalorijām, kas nozīmē, ka ātri vien būs sasniegta dienas kaloriju skaita robeža, ja vēlies ievērot diētu.
“Restorānā izvēlos ūdeni, tādējādi nodrošinot gan organismam nepieciešamo šķidruma daudzumu, gan labu gremošanu,” viņa skaidro.
3. Izzini ēdienkarti
Labs veids, kā turpināt diētu, ir jau iepriekš izzināt, kāda ir tā ēdienkarte – mūsdienās vairākums restorānu tās publisko internetā. Šis padoms noderēs arī veģetāriešiem un cilvēkiem ar alerģijām: vienmēr labāk sagatavoties iepriekš.
4. Izvēlies grilētu, nevis ceptu
Ļoti bieži neveselīgs ir nevis ēdiens, bet tā pagatavošanas metode. Tāpēc Lī iesaka vienmēr pārliecināties, kā ēdiens ir pagatavots, pasūtot jebko proteīnu saturošu.
“Tas vienmēr jāpārbauda, jo bieži vien “kraukšķīgs cālis” izrādās cepts eļļā. Grilēšana ir visdiētiskākā gaļas gatavošanas metode,” viņa uzsver.
5. Svaigas, nevis krējuma mērces
Krējuma mērces un piedevas ir labākais veids, kā izvairīties no kalorijām, pasūtot pastu vai salātus. “Es vienmēr izvēlos pastu ar svaigu tomātu un bazilika mērci. Tā ir viegla, garšīga un neatstāj smaguma sajūtu.”
6. Izvairies no “īpaši veselīgiem ēdieniem”
Uztura speciāliste iesaka vienmēr izvairīties no ēdieniem, kurus restorāns reklamē kā “ar zemu ogļhidrātu saturu” vai “zemu tauku saturu”. Tajos bieži vien ir daudz kā cita – tikpat neveselīga, citādi nav iespējams saglabāt garšu. Piemēram, maztauku jogurtā bieži ir ļoti daudz cukura.