6 patiesības paipalu olu vārīšanā 1
1. Svaiga ola ūdens traukā noguļas uz sāniem, savukārt veca – ar tievo galu uz leju, jo tajā no olbaltuma jau paguvis izdalīties gaiss. Dažreiz tāda ola mēdz pat uzpeldēt kā pludiņš.
2. Lai iegūtu cietas paipalu oliņas, vāra aptuveni piecas minūtes. Lai cietas būtu vistu olas, vāra 8–10 minūtes. Ja garšo mīksts dzeltenums, pietiek ar 3–3,5 minūtēm.
3. Paipalu olu čaumaliņa ir ļoti plāna, tāpēc pirms vārīšanas to uzmanīgi sadursta ar adatu.
4. Lai čaumala vārot neplaisātu, olām jāļauj sasilt istabas temperatūrā un jau uzvārītā ūdenī uzmanīgi jāievieto ar karoti. Var likt arī aukstā ūdenī un cerēt, ka, pakāpeniski sasilstot, olā esošais gaisa spilventiņš čaumalu nepārplēsīs.
5. Lai vieglāk nolobītu, olas uzreiz pēc vārīšanas liek aukstā ūdenī un tūlīt arī noņem čaumalu.
6. Jo svaigāka ola, jo tā grūtāk lobāma.