6 pārtikas produkti, kurus aizliegts ēst Keitai Midltonei, princim Viljamam un pat karalienei Elizabetei II 8
Britu monarhu dzīve tikai šķiet vienkārša un ļoti kārojama, patiesībā šiem cilvēkiem ir daudz aizliegumu, liegumu, apģērba etiķete, kas viņiem nepārtraukti jāievēro, tāpat arī daži aizliegumi attiecas pat uz viņu ēdienkarti. Visi šie aizliegumi un stingrā etiķete, kā zināms, bija viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc no pienākumiem britu karaliskajā ģimenē atteicās princis Harijs un viņa sieva Megana Mārkla.
Tā, piemēram, viens no stingrākajiem aizliegumiem attiecas uz pārtikas produktiem – dažus no tiem ir aizliegts ēst gan Lielbritānijas karalienei Elizabetei II, gan Keitai Midltonei, gan princim Viljamam un visiem citiem ģimenes locekļiem.
Pirmais produkts aizliegto produktu sarakstā ir ķiploks. Un ar to, šķiet, viss ir skaidrs: tā spēcīgais aromāts, kas ir jūtams arī krietnu laiku pēc tā apēšanas nav pieņemams oficiālās tikšanās. Diemžēl tas ir liegts pat ģimenes viesībās – gan kāzās, gan dzimšanas dienas ballītēm. Tāds pats aizliegums attiecas arī uz sīpoliem svaigā veidā un jādomā, ka tas ir tā paša iemesla dēļ, kā ar ķiplokiem – nepatīkamais aromāts pēc tā apēšanas.
Vēl aizliegto produktu sarakstā ir dažādi jūras produkti, kā arī neizcepta gaļa (piemēram, sārti liellopa steiki) – šos ēdienus monarhi neēd, lai izvairītos no saindēšanās, alerģiskām reakcijām un cita diskomforta, kas viņiem varētu traucēt aizvadīt oficiālas vizītes. Šo noteikumu šad un tad pārkāpj tikai karalienes mazdēls, princis Viljams: viņam ārkārtīgi garšo suši un viņš sev tos neatsaka.
Vēl aizliegto ēdienu sarakstā ir fuagrā – tas ir viens no franču virtuves kulta ēdieniem, kuru gatavo no zosu vai pīļu aknām. 2008.gadā princis Čārlzs publiski uzstājās šo putnu aizstāvībai. Jo putni, kas tiek izmantoti fuagrā ēdiena pagatavošanai savas dzīves laikā tiek speciāli pārbaroti un tā rezultātā tiem veidojas ļoti liela izmēra aknas ar specifisku garšu.
Pēdējais aizliegto produktu sarakstā ir ogļhidrātiem bagātīgi produkti, tā, piemēram, pasta, baltie rīsi, kartupeļi un to vietā ir jāizvēlas pilngraudu produkti, zivis, sarkanā gaļa, augļi un dārzeņi.
Sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem.