
Ēdienkartē: Kafija kā garšas burve 0
Atlikusī kafija no rīta kanniņas nav jāizlej – tā var kļūt par slepeno sastāvdaļu ēdiena gatavošanā! Pievieno nedaudz kafijas marinādēm, mērcēm vai zupām, lai piešķirtu tām dziļāku, bagātīgāku garšu. Īpaši labi tā sader ar šokolādi – pamēģini pievienot tējkaroti svaigi maltu kafijas pupiņu šokolādes kūkas vai cepumu mīklai, un rezultāts būs dievīgs. Faktiski kafija ir bijusi kulinārijas sastāvdaļa jau gadsimtiem, piemēram, Etiopijā to tradicionāli izmanto gaļas ēdienos.
Vēl viena ideja – sasaldē kafiju ledus kubiņos un izmanto kokteiļos, smūtijos vai desertos. Tas ir vienkāršs veids, kā piešķirt dzērienam vai ēdienam kafijas noti bez lieka darba.