Foto-Shutterstock

Ābolu kūka 1

Pildījumam – 800 g ābolu, 3/4 glāze cukura, 2 karotes kukurūzas cietes, garšvielu maisījums: pāris samaltas krustnagliņas, samalta ingvera piciņa vai puskarote ingvera pulvera, naža gals malta muskatrieksta, 1 tējk. kanēļa, 1 tējk. sarīvētas citrona miziņas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
3 visbīstamākās zodiaka zīmju pārstāves, kas bez sirdsapziņas pārmetumiem var atņemt citas vīrieti
Veselam
Liekie kilogrami neatkāpjas ne pa kam? 4 pazīmes, ka jūsu vielmaiņa nedarbojas pareizi
Lasīt citas ziņas

Mīklai – 400 g miltu, 250 g sviesta, pāris karotes ūdens, tējk. cepamā pulvera, sāls, 1/2 glāze cukura.

Ieziešanai – 1 ola, nedaudz piena.

Pagatavošana

Miltus iesijā traukā kopā ar cepamo pulveri un šķipsniņu sāls. Sagriež gabalos ļoti labi atdzesētu sviestu (jo aukstāks ir sviests, jo mazāk drups mīkla), pievieno kopā ar cukuru miltiem un saberž drupačās. Pievieno pāris karotes ūdens, lai veidotu mīklu. Mīkla būs pacieta, bet nedrīkstētu to pārāk ilgi mīcīt. Kad mīkla gatava, sagriež to divās daļās – 1/3 un 2/3, ietin maisiņā un ieliek uz 1 h ledusskapī. Kamēr mīkla atdzesējas, ķeras pie pildījuma: nomazgā, nomizo ābolus, sagriež glītos, mazos kubiņos, pievieno cukuru, cieti un garšvielu maisījumu. Kārtīgi samaisa. Mīklu ņem ārā no ledusskapja un no 2/3 veido pamatu 20-24 cm diametra veidnei. No 1/3 sanāks kūkas “vāciņš”. Saliek pildījumu, rūpīgi uzliek “vāciņu”, ieziež ar olas un piena maisījumu, lai ir skaisti brūna. Liek cepties 180-200 °C uz 40 minūtēm. Var pasniegt ar vaniļas saldējumu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.