Foto-Shutterstock

Karstalus 1

Kā liecina tautasdziesmas, alus ir viens no Miķeļdienas dzērieniem. To var pagatavot arī pats, tomēr ērtāk ir nopirkt labu alu veikalā vai kādā lauku saimniecībā. Interesanti ir pagatavot no alus karsto dzērienu, kas ir līdzīgs karstvīnam, tomēr ne tik ierasts un vēl nebūs apnicis ciemiņiem (karstvīnu labāk atstāt ziemai).

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Veselam
Liekie kilogrami neatkāpjas ne pa kam? 4 pazīmes, ka jūsu vielmaiņa nedarbojas pareizi
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas 3-5 porcijām:
1 l alus
2 ēd. karotes medus
sauja krustnagliņu
naža gals kanēļa
100 ml jebkuras skābenas sulas (ābolu, aveņu)

Pagatavošana

Saliet alu lielā kastrolī un nedaudz pamaisīt, lai atbrīvotos ogļskābā gāze. Likt kastroli uz uguns, sabērt tajā visas sastāvdaļas un sildīt, kamēr parādās pirmās vārīšanās pazīmes. Bet neuzvārīt! Karstalu saliet nelielās alus glāzēs vai omulīgās krūzēs.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.