Karstalus 1
Kā liecina tautasdziesmas, alus ir viens no Miķeļdienas dzērieniem. To var pagatavot arī pats, tomēr ērtāk ir nopirkt labu alu veikalā vai kādā lauku saimniecībā. Interesanti ir pagatavot no alus karsto dzērienu, kas ir līdzīgs karstvīnam, tomēr ne tik ierasts un vēl nebūs apnicis ciemiņiem (karstvīnu labāk atstāt ziemai).
Sastāvdaļas 3-5 porcijām:
1 l alus
2 ēd. karotes medus
sauja krustnagliņu
naža gals kanēļa
100 ml jebkuras skābenas sulas (ābolu, aveņu)
Pagatavošana
Saliet alu lielā kastrolī un nedaudz pamaisīt, lai atbrīvotos ogļskābā gāze. Likt kastroli uz uguns, sabērt tajā visas sastāvdaļas un sildīt, kamēr parādās pirmās vārīšanās pazīmes. Bet neuzvārīt! Karstalu saliet nelielās alus glāzēs vai omulīgās krūzēs.