Foto-Shutterstock

Svaigi kāpostu salāti 1

Lai gan Miķeļdienā varētu pasniegt arī sautētos kāpostu, kuņģim labāk patiks svaigi kāpostu salāti.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas 3-4 porcijām:
puse kāposta galvas
2 burkāni
puse selerijas saknes
neliels sīpoliņš
viens ābols
sauja rozīņu
olīveļļa
sāls, pipari

Pagatavošana

Sagriež smalkās strēmelītēs (var uz rīves vai ar asu, lielu nazi) kāpostu, sarīvē selerijas sakni un burkānus, smalki sakapā sīpoliņu. Iemērc rozīnes siltā ūdenī. Nomizo ābolu (ja no sava dārza, var arī nemizot), sarīvē to. Sajauc visu palielā traukā, lai vieglāk apmaisīt. Pievieno olīveļļu, sāli, piparus un rozīnes. Ļauj nedaudz pastāvēt, lai garšas sajaucas. Pasniedz lielā traukā, lai katrs paņem tik, cik sirds kāro.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.