Svaigi kāpostu salāti 1
Lai gan Miķeļdienā varētu pasniegt arī sautētos kāpostu, kuņģim labāk patiks svaigi kāpostu salāti.
Sastāvdaļas 3-4 porcijām:
puse kāposta galvas
2 burkāni
puse selerijas saknes
neliels sīpoliņš
viens ābols
sauja rozīņu
olīveļļa
sāls, pipari
Pagatavošana
Sagriež smalkās strēmelītēs (var uz rīves vai ar asu, lielu nazi) kāpostu, sarīvē selerijas sakni un burkānus, smalki sakapā sīpoliņu. Iemērc rozīnes siltā ūdenī. Nomizo ābolu (ja no sava dārza, var arī nemizot), sarīvē to. Sajauc visu palielā traukā, lai vieglāk apmaisīt. Pievieno olīveļļu, sāli, piparus un rozīnes. Ļauj nedaudz pastāvēt, lai garšas sajaucas. Pasniedz lielā traukā, lai katrs paņem tik, cik sirds kāro.