Foto-Shutterstock

Miķeļdienas sēņu zupa 1

Šo zupu var gatavot vairākos veidos. Tomēr varbūt īpašajai ēdienreizei piestāvēs sātīga un smalka krēmzupa?

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Viņš ļoti labi apzinās, ka daudzi no viņa grib atbrīvoties.” Eksperts nosauc brīdi, no kura Putina dienas būs skaitītas
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas 3-4 zupas porcijām:
500 g svaigas, saldētas vai kaltētas sēnes (iepriekš iemērcot uz pāris stundām ūdenī)
2 sīpoli
2-3 ķiploka daiviņas
olīveļļa
4 kartupeļi
pētersīļa lapiņas un dilles
3-4 tējk. saldā krējuma
pusglāze piena
ūdens
sāls, pipari, timiāns
Papildinājumam: grauzdiņi

Pagatavošana

Sākumā jābūt sagatavotām sēnēm: nedaudz atkausē – ja saldētas;  izmērcē – ja kaltētas; vai vienkārši nomazgā un notīra – ja svaigas. Sēnes sagriež nelielos gabaliņos. Smalki sakapā sīpolus un ķiplokus, tad nedaudz cep uzkarsētā olīveļļā, pievieno arī sagrieztās sēnes. Visu cep aptuveni 7-10 minūtes uz mērenas uguns, kamēr sēnes maina krāsu. Pievieno sāli, piparus, timiānu. Sagriež arī kartupeļus, pievieno sēnēm. Cep vēl 5 minūtes uz mērenas uguns. Pienu atšķaida ar pusglāzi ūdens un ielej cepamajās sēnēs, visu sautē, kamēr kartupeļi pavisam gatavi. Visu masu no pannas pārvieto tur, kur var sablenderēt. Beigās pievieno krējumu un visu kārtīgi samaisa, kamēr karsts. Rotā ar pētersīļiem, dillēm un uzkož ar grauzdiņiem (vai pārkaisa smukumam).

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.