FOTO. PEXELS.COM

Pagatavo pats! Itāļu debešķīgi kraukšķīgā maize – fokača 1

Sastāvdaļas

• 400 g kviešu miltu

• 300 ml silta ūdens

• 100 g saulē kaltētu tomātu

• 11 g sausā rauga

• 2 ēdamkarotes olīveļļas

• 2 ēdamkarotes saulespuķu eļļas

• 2 ēdamkarotes brūnā cukura

• 1 tējkarote jūras sāls

• 1 tējkarote kaltēta bazilika

• 1 tējkarote kaltēta rozmarīna

Pagatavošana

Traukā ielej siltu ūdeni un eļļu, pievieno raugu, cukuru, sāli, baziliku, rozmarīnu un sablendētus saulē kaltētos
tomātus.

Reklāma
Reklāma
Zinātnieki atklājuši, kas izraisa specifisko, tā dēvēto “vecuma smaku”: 7 ieteikumi, kā no tās atbrīvoties
Eiropa par mata tiesu izvairījusies no liela mēroga katastrofas, ko mēģinājusi izraisīt Krievija. Atklātas notikušā detaļas
Latvijā dzimušās Annas meita šokēja pasauli: viņa bija sešgadīga bārene vai pieaugusi sieviete, kura izlikās par bērnu?
Lasīt citas ziņas

Samaisa un atstāj uz 15 minūtēm istabas temperatūrā. Miltus izsijā un iejauc ūdenī, maisot 5–6 minūtes.

Tad mīklai ļauj atpūsties aptuveni stundu. Vēlreiz apmaisa un atstāj uz 20 minūtēm.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc tam mīklu liek uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru, un veido garus, slaidus kukulīšus.

Ļauj tiem kādas 15 minūtes uzrūgt, tad cep uzkarsētā cepeškrāsnī 230 °C aptuveni 20 minūtes.

Recepti piedāvā kafejnīcas Buberts šefpavāre Iveta Lamberte

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.