Pagatavo pats! Itāļu kraukšķīgā maize – fokača 0
Sastāvdaļas
• 400 g kviešu miltu
• 300 ml silta ūdens
• 100 g saulē kaltētu tomātu
• 11 g sausā rauga
• 2 ēdamkarotes olīveļļas
• 2 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
• 2 ēdamkarotes brūnā cukura
• 1 tējkarote jūras sāls
• 1 tējkarote kaltēta bazilika
• 1 tējkarote kaltēta rozmarīna
Pagatavošana
Traukā ielej siltu ūdeni un eļļu, pievieno raugu, cukuru, sāli, baziliku, rozmarīnu un sablendētus saulē kaltētos
tomātus.
Samaisa un atstāj uz 15 minūtēm istabas temperatūrā. Miltus izsijā un iejauc ūdenī, maisot 5–6 minūtes.
Tad mīklai ļauj atpūsties aptuveni stundu. Vēlreiz apmaisa un atstāj uz 20 minūtēm.
Pēc tam mīklu liek uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru, un veido garus, slaidus kukulīšus.
Ļauj tiem kādas 15 minūtes uzrūgt, tad cep uzkarsētā cepeškrāsnī 230 °C aptuveni 20 minūtes.
Recepti piedāvā kafejnīcas Buberts šefpavāre Iveta Lamberte