Foto: Pixabay

Pagatavo pats! Itāļu kraukšķīgā maize – fokača 0

Sastāvdaļas

• 400 g kviešu miltu

• 300 ml silta ūdens

• 100 g saulē kaltētu tomātu

• 11 g sausā rauga

• 2 ēdamkarotes olīveļļas

• 2 ēdamkarotes saulespuķu eļļas

• 2 ēdamkarotes brūnā cukura

• 1 tējkarote jūras sāls

• 1 tējkarote kaltēta bazilika

• 1 tējkarote kaltēta rozmarīna

Pagatavošana

Traukā ielej siltu ūdeni un eļļu, pievieno raugu, cukuru, sāli, baziliku, rozmarīnu un sablendētus saulē kaltētos
tomātus.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Samaisa un atstāj uz 15 minūtēm istabas temperatūrā. Miltus izsijā un iejauc ūdenī, maisot 5–6 minūtes.

Tad mīklai ļauj atpūsties aptuveni stundu. Vēlreiz apmaisa un atstāj uz 20 minūtēm.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc tam mīklu liek uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru, un veido garus, slaidus kukulīšus.

Ļauj tiem kādas 15 minūtes uzrūgt, tad cep uzkarsētā cepeškrāsnī 230 °C aptuveni 20 minūtes.

Recepti piedāvā kafejnīcas Buberts šefpavāre Iveta Lamberte

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.