Foto: Pixabay

Pagatavo pats! Itāļu kraukšķīgā maize – fokača 0

Sastāvdaļas

• 400 g kviešu miltu

• 300 ml silta ūdens

• 100 g saulē kaltētu tomātu

• 11 g sausā rauga

• 2 ēdamkarotes olīveļļas

• 2 ēdamkarotes saulespuķu eļļas

• 2 ēdamkarotes brūnā cukura

• 1 tējkarote jūras sāls

• 1 tējkarote kaltēta bazilika

• 1 tējkarote kaltēta rozmarīna

Pagatavošana

Traukā ielej siltu ūdeni un eļļu, pievieno raugu, cukuru, sāli, baziliku, rozmarīnu un sablendētus saulē kaltētos
tomātus.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Pat neliela deva var izraisīt problēmas: ārsti brīdina par populāra bezrecepšu medikamenta iespējamiem bīstamajiem blakusefektiem
Kokteilis
Šīs lietas bieži tiek dāvinātas dzimšanas dienā – tas ir stingri aizliegts
RAKSTA REDAKTORS
“Bija jau par vēlu…” Grupas “Oranžās Brīvdienas” pāragri mirušā solista Speisa sieva Ilze pastāsta, kas īsti notika liktenīgajā naktī
Lasīt citas ziņas

Samaisa un atstāj uz 15 minūtēm istabas temperatūrā. Miltus izsijā un iejauc ūdenī, maisot 5–6 minūtes.

Tad mīklai ļauj atpūsties aptuveni stundu. Vēlreiz apmaisa un atstāj uz 20 minūtēm.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc tam mīklu liek uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru, un veido garus, slaidus kukulīšus.

Ļauj tiem kādas 15 minūtes uzrūgt, tad cep uzkarsētā cepeškrāsnī 230 °C aptuveni 20 minūtes.

Recepti piedāvā kafejnīcas Buberts šefpavāre Iveta Lamberte

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.