Siltie salāti ar gailenēm Barona gaumē 0
Esiet tikuši pie groziņa ar gailenēm, bet ierastā gaileņu mērce ar vārītiem jaunajiem kartupeļiem nesniedz vēlamo? Pagatavojiet šos salātus un sapratīsiet kāpēc pats Barons bija iecienījis šo ēdienu.
Pagatavošana
Gailenes attīrīt no zemes un saplūkāt ar rokām mazākos gabalos. Desu sagriezt strēmelītēs. Papriku sagriezt uz pusēm, iztīrīt sēklas un sagriezt strēmelītēs. Tieši tāpat sagriezt čili piparu, ja vēlaties to pievienot. Sīpolu notīrīt un sagriezt šķēlītēs.
Pannā ieliet nedaudz eļļas un apcept tajā sīpolus līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot sēnes un apcept uz straujas uguns. Pievienot papriku, čili piparu, desu un cept visu kopā līdz dārzeņi gatavi, apm. 15 min. Pievienot timiāna lapiņas, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.
Pasniedz uzreiz.
Recepti piedāvā