Lai rokas nedeg! – noderīgs instruments konservēšanas laikā 0

Konservēšanas un marinēšanas laikā katrai saimniecei ir savs instrumentu arsenāls – burku aizvākotājs, īpašā zaptes karote, ūdens termometrs. Darbošanās ar karstām burkām prasa precizitāti un iemaņas. Viens no atbildīgākajiem un arī bīstamākajiem darbiem – no verdoša katla izcelt karstas burkas, kas tur saliktas pasterizēties. Tām jābūt līdz kakliņam ūdenī, un tās nedrīkst savā starpā saskarties. Lai izņemtu burkas, noder īpašs rīks – burku satvērējs. Nopērkami dažādas konstrukcijas rīki, un katra saimniece var atrast sev piemērotāko, lai būtu ērti un droši rosīties ar karstajām burkām.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.