Brokastu kliņģerīši. Viegli un aromātiski! 0
Sagatavošana: 50 min.
Termiskā apstrāde: 25 min.
4-6 porcijas
Pagatavošana
1. Sajauc raugu ar cukuru un 300 ml silta ūdens. Miltus iesijā bļodiņā ar kaudzi. Virsū izveido padziļinājumu, gar malām pārkaisa sāli un cukuru. Sviestu sasmalcina mazos gabaliņos un liek bļodā pie miltiem. Centrā ielej ūdeni ar raugu. Maisa, sākot ar vidu tā, lai milti no malām paši kustētos centra virzienā, 12-15 minūtes.
2. Pārliek mīklu uz darba virsmas. 1-2 minūtes mīca, pēc tam izveido bumbu, vēlreiz izmīca 1-2 minūtes. Atkārto ne mazāk kā piecas reizes, kamēr mīkla vairs nelīp pie rokām un darba virsmas. Pēc tam ar spēku sit mīklu pret galdu: piepaceļ, paplikšķina, savāc bumbā, atkārto 8-10 minūtes.
3. Ietin mīklu pārtikas plēvē un noliek siltā vietā uz 15 minūtēm. Pēc tam uz miltiem nokaisīta galda ar rokām izlīdzina un sagriež 6-8 daļās. Katru daļu izrullē kā plāceni. Maliņas ieloka centra virzienā, apgriež otrādi un ātri sarullē garā, tievā desiņā.
4. Sapin desiņas kliņģeru formā. Izliek cepamo pannu ar pergamentu, liek virsū kliņģerus un apslaka ar ūdeni. Ļauj pacelties siltā vietā un cep līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 25 minūtes.
Padoms: lai ietaupītu laiku, mīklu var iejaukt ar virtuves kombaina palīdzību. Jaucamajā traukā ieber miltus, pievieno sāli un cukuru. Sviestu sagriež kubiņos un liek klāt miltiem. Pielej izšķīdināto raugu un maisa mīklu vidējā ātrumā aptuveni 8 minūtes.