Foto: SHUTTERSTOCK

Ingvers, kā līdzeklis cīņā pret nogurumu un stresu 0

Ingvers mazina muskuļu sasprindzinājumu. Tas ir dabīgs pretsāpju līdzeklis, kas palīdz mazināt muskuļu sāpes un sasprindzinājumu, kas bieži ir saistīts ar stresu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
5 datumi, kuros dzimst vislielākie egoisti
Saeima pieņem būtiskas izmaiņas Darba likumā: darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas
Kokteilis
Nedēļas nogale četrām zodiaka zīmēm sola lielas problēmas. Kuras ir tās, kam jāuzmanās! 4
Lasīt citas ziņas

Jau minētie, gingerols un shogaols, šie ir divi no galvenajiem aktīvajiem savienojumiem ingverā, kuriem piemīt spēcīgas pretiekaisuma īpašības. Iekaisums ir viens no galvenajiem sāpju izraisītājiem, tāpēc, samazinot iekaisumu, ingvers var mazināt arī sāpes. Ar ingvera palīdzību var mazināt menstruālās sāpes, muskuļu sāpes, muskuļu un galvassāpes.

Ingvers palīdz nomierināt nervu sistēmu, mazinot trauksmi un uzlabojot miegu tāpēc, ka ingvers satur nelielu daudzumu magnija, kas ir minerālviela, kas ir būtiska nervu sistēmas normālai darbībai. Magnijs palīdz regulēt neirotransmiteru (signālvielu) līmeni smadzenēs, kas savukārt ietekmē mūsu garastāvokli un spriedzi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Daži pētījumi liecina, ka ingvers var palīdzēt paaugstināt serotonīna līmeni smadzenēs. Serotonīns ir hormons, kas regulē garastāvokli, apetīti un miegu.

Informācija sagatavota pēc ārzemju preses materiāliem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.